Pótlás

Lábunk ujjától a fejünk búbjáig sorolhatnám a betegségeket, amit szervezetünk kalciumhiánya okoz. Néhányat említek csak, az egyik a néhány orvosi listát vezetõ sarkantyúka, végtagzsibbadás, sajgó fájdalom a derékban, lábban, ízületben, felkarban, idegrángás, görcsök, pajzsmirigy betegségek, álmatlanság, aluszékonyság, rossz memória, szédülés, magas vérnyomás.

 

Az ásványok királya, a mágikus kalcium:

Az ionizált formátum teszi egyedivé a világon, mindössze húsz perc alatt felszívódik, és a maradék takarít. A kalcium az ötödik helyen áll a négy legfontosabb makro elem után.

A kalcium 99% - a csontokban raktározódik és csak 1 % van a vérben és a lágy szövetekben. Gyakorlatilag ragasztó szerepét tölti be, amely összetartja az emberi szervezetet. A kalciumion pont azokkal a méretekkel rendelkezik, amelyek lehetõvé teszik a könnyû ki- és bejutását a sejtbe. Bejutása során a kalcium magával hoz a sejtbe egy sor tápanyagot, amelyet otthagy, és visszaindul a következõ adagért. Az élelmiszereink nem ionizált kalciumot tartalmaznak. Nem elég fogyasztani a kalciumot fel is kell dolgozni azt, ahhoz viszont sok gyomorsavra van szükség. A biokalcium már ion formában van, emiatt 98% felszívódik
Az emberi szervezet ionizált kalcium szükséglete 800 – 2600 mg. Ionizált kalcium szedésével a vér ph –ját 7 – 7,4 tartományban lehet tartani. A kalcium anyagcseréje a vérben beállítódik, ami helyreállítja a pajzsmirigy, a máj és a vese mûködését, így az egészséget.

 

Cink:

Az emberi szervezetben a cink a bõrben, hajban, vérben, csontban, körömben, májban, vesében, hasnyálmirigyben, izomban, férfiaknál herében, prosztatában található. A cink gyorsan ürül a szervezetbõl stresszes állapotban. 200 enzimet aktivál, szabályozza a szerkezetüket. Meghatározza az ízlelést, szaglást, látást, erõs antioxidáns, segíti az inzulintermelést. Cinkhiány felelõs az alkoholizmus kifejlõdéséért. Hatástalanítja a vírusfertõzést, ha a kezdeti stádiumban egy nagyobb adagot veszünk be.

Minden jog fenntartva! - © 2024 www.hupota.hu - Csondor Kata Mesevilága - info@hupota.hu - Eddig 734,297 látogató járt itt