Kosár tartalma

Az Ön kosara jelenleg üres!

Facebook

 Picurkaland: Úgysemlátod és a Tündér

 

Szervusztok, gyerekek! Picurka vagyok, a ti rádióbeli barátotok. Ugye emlékeztek még, az elsõ mesémre, amibõl kiderült, miképpen utazhat egy magamfajta kis fickó? Ma elmondom nektek a picurmobil történetét. Gondolhatjátok, mekkora szükségem van az én kis autómra!

Segítségével könnyen és gyorsan ott vagyok, ahol csak akarok! Igen, de a minap eltûnt a picurmobil. A rádióból hazafelé menet azon törtem a fejem, milyen nyomon induljak el! Egy dolog biztos, a picurmobilt meg kell találnom! Minél elõbb, annál jobb! Ahogy, így magamban gondolkodom, egy csípést éreztem a lábamon. Jól van! Nincs ott semmi nagyra nõtt vérszívó. Csípés! Most meg a hátam közepén, ahol ráadásul nem is látom, el sem érem.

Jól van! Nyugalom, minden rendben lesz! Csípés! Még egy, meg még egy.

Azt a tündér buráját, valaki segítsen!

- Szólítottál? – huppant mellém az ülésre Tündérbarátom.

- Igen! Segíts! Csípések minden pillanatban, mindenütt. Nem kenyerem a panaszkodás, de nem bírom tovább. Tündérismerõsöm meghallgatta panaszom. Fejcsóválva csak ennyit mondott – Akkor ez bizonyára Úgysemlátod mûve.

- Úgysemlátooood? - játszottam a szóval, de Tündérbarátom folytatta.

- Úgysemlátod, híres a láthatatlanok közt. Rossz, csintalan, szeret mindenkinek bosszúságot okozni.

- Vagy, úgy! – szóval csak bosszant, na arra már semmi szükség, mert magamtól is éppen elég méregzsák vagyok. Szóval csak ne hergeljen tovább! Hallod, te hogy is mondtad, láthatatlan!

Hagyd abba, mert megjárod velem!

- Miért vagy méregzsák? – hangzott az ülés alól.

Ránéztem Tündérre, de õ csak a vállát húzogatta – Nem én kérdeztem.

- Legyen benned annyi becsület, hogy a szemembe nézel, Úgysemlátod!

- Abból megtudom, hogy miért vagy mérgeszsák?

- Nem mérges-, hanem méregzsák.

- Egyre megy, legyen méregzsák.

- Ellopták a picurmobilomat, ez tette tönkre a napomat, keresem, kutatom, a nyomára mégsem bukkanok, pedig nagy szükségem volna rá.

- Én aztán nem tudom, hol lehet a te piros picurmobilod.

- Szóval te loptad el?

- Nem, nem én voltam.

- Honnan a manóból tudhatnád a picurmobil színét?

Csend.

Úgysemlátod, nagyon elgondolkodott, elárulta magát. Most mitévõ legyen?

Nincs más lehetõség, fel kell adnia magát!

- Gyõztél! Beleestem a saját csapdámba. Itt vagyok lent, az ülés alatt, a picurmobilban.

Lássatok csodát! A picurmobil láthatóvá vált.

Mindketten egyszerre csusszantak a picurmobilba, most Tündér, Úgysemlátod és Picurka is a picurmobilban ültek. Semmi akadálya sem volt, hogy egy – kettõre Picurka otthonában legyenek. Út közben, Úgysemlátod óvatosan érdeklõdött, haragzsák vagyok - e?

- Harag ide, harag oda, mire megyek vele! Megvan az én kis picurmobilom, ez a lényeg, most már nem vagyok méregzsák, de nem is haragszom, nincs már miért. Tündér nagyon örült, hogy minden jó, ha a vége jó. Nagy egyetértésben értek Picurka otthonához, ott a szokott járdaszegély mellé parkolták, picurmobilt.

 


 

Minden jog fenntartva! - © 2023 www.hupota.hu - Csondor Kata Mesevilága - info@hupota.hu - Eddig 690,205 látogató járt itt