Kosár tartalma

Az Ön kosara jelenleg üres!

Facebook

 Katica és a víz

 

Rövid, negyedórányi idõcske, mit reggelente munkakezdés elõtt, ügyintézésre fordíthatok. Katica, kedvenc fánk levelén csücsülve várakozott rám. Õt nem köti holmi óra és menetrend, szabadon, saját elhatározásból repkedhet.

- Meseszép reggelt! – köszöntöttem.

- Talán még attól is szebb!

- Ha jól értem, nagyszerûen indult a napod!

- Úgy bizony! Korán reggel, harmatos levelek közt ébredtem. Tudod, a meleg miatt hajnalban öntözik a növényeket, mert késõbb, ha a nap melege felhevíti a levegõt, a hideg víz többet árt, mint használ.

- Vagy úgy! Jó, hogy említed a vizet! Egy szakboltba indultam éppen.

Katica vállamra reppent, együtt folytattuk utunk a barkácsboltba.

- Mit vásárolunk?

- Tömítést.

- Töm.., töm, tömítés. Az meg mi a csuda?

- Egy alkalmas méretû karika, amit a csaptelepbe helyezve, megszûnik a vízpazarlás.

- Mi az a pazarlás?

- Lássuk csak! – Törtem a fejem. Mi a csudát hozhatnék példának? Ez az! – Bármi, amire nincs szükségünk, mégsem lehet másé.

- Áááá!

- Elsõ hallásra, ááá, de hosszú távon, igenis oda kell figyelni! Odahaza az egyik csapban elfáradt a tömítés és most a csapból eleinte ritkábban, majd egyre sûrûbben csepeg a víz. Nem szükséges, mégis jön és sajnos a lefolyóba megy.Ugyanakkor a világ másik részén minden csepp víz kincset ér.Nekünk addig kell takarékoskodni, amíg van ivóvíz! Éppen ezért, amíg a tömítés cseréje megtörténik, egy tálat tettem a lecseppenõ víz alá. Estére az összegyûlt vízzel locsolom a szomjas virágokat.

Találtunk méretes gumikarikát. Odahaza kicseréljük a csaptelepben a régi elhasználtat, az újra. Ezzel holnapra is juttatunk ivóvizet!

- Reggel ugyanitt! – köszönt Katica és felreppent vállamról.

- Szép napot, Katica!

 

Minden jog fenntartva! - © 2023 www.hupota.hu - Csondor Kata Mesevilága - info@hupota.hu - Eddig 690,203 látogató járt itt