Útszéleink, erdeink vágásai csak úgy piroslanak a csipkebogyótól, a fák levelei elköszön?ben s így még láthatóbb lett a közkedvelt csemege. Bár a gy?jtés némi furfanggal jár, mert e növényt felvértezte a természet fegyvernek is beill? tüskékkel, de a végeredmény tekintetében megéri a fáradtságot.
Kúraszer?en, megel?zésre ihatjuk az ?szi id?ben, csodálatos színével, finom ízével, tartalmas reggeli italunkká válhat. Legkés?bb biztosan hozzá fordulunk, ha már megh?ltünk és kapar a torkunk. Forraljuk fel a vizet, majd hagyjuk h?lni, ebbe a még meleg vízbe tegyük a csipkebogyót friss vagy szárított állapotban, éjszakányi id? után sz?rve, langyosítva, esetleg szobah?mérsékleten fogyasszuk. Kedvenc itala családunknak, a frissen szedett bogyókat áztatás utáni pépesítem, sz?röm, esetleg mézzel ízesíthetjük, de önmagában csoda.

Minden jog fenntartva! - © 2020 www.hupota.hu - Csondor Kata Mesevilága - info@hupota.hu - Eddig 296,851 látogatĂł járt itt