Útszéleink, erdeink vágásai csak úgy piroslanak a csipkebogyótól, a fák levelei elköszönőben s így még láthatóbb lett a közkedvelt csemege. Bár a gyűjtés némi furfanggal jár, mert e növényt felvértezte a természet fegyvernek is beillő tüskékkel, de a végeredmény tekintetében megéri a fáradtságot.
Kúraszerűen, megelőzésre ihatjuk az őszi időben, csodálatos színével, finom ízével, tartalmas reggeli italunkká válhat. Legkésőbb biztosan hozzá fordulunk, ha már meghűltünk és kapar a torkunk. Forraljuk fel a vizet, majd hagyjuk hűlni, ebbe a még meleg vízbe tegyük a csipkebogyót friss vagy szárított állapotban, éjszakányi idő után szűrve, langyosítva, esetleg szobahőmérsékleten fogyasszuk. Kedvenc itala családunknak, a frissen szedett bogyókat áztatás utáni pépesítem, szűröm, esetleg mézzel ízesíthetjük, de önmagában csoda.

Minden jog fenntartva! - © 2024 www.hupota.hu - Csondor Kata Mesevilága - info@hupota.hu - Eddig 705,558 látogató járt itt