Kosár tartalma

Az Ön kosara jelenleg üres!

Facebook
2016. év december hó 04. napján napján kelt

 A bennem élő kislány mindig éhes a csodákra, így régi vágyam teljesítettem egy kétszintes tündérkerttel.

Sziklás bejárata, alsó szintjén csodakút, ösvény a felső szintre, lengőhid, házikó, kert és munkaeszközök.

Tavaszra bámulatos lesz, de a parányi kellékek névnapomra érkeztek s az egyik napsütötte délután végre beraktam a díszletet.

Gyönyörködtem, örvendtem s már előre láttam az érkezők mosolyát!

Vágyaink adják otthonunk!

2016. év december hó 01. napján napján kelt

 Akik ismernek, már mondják is, ez a növény a vesszőparipád! Így is mondhatjuk, ha valaha két növénnyel kellene beérnem, őt szorongatnám a jobb, a következő havi orbáncfüvet a bal kezemben.
Decemberben a kedves, szerény sárga virágú, annál nagyobb hatalmú apróbojtorjánra gondolok, teáját ihatjuk a nap bármely szakában, csak igyunk belőle, gargalizáljunk vele!
Hatása áldás a vesékre, torkunkra, bőrünkre.
Hagyjuk, tegye a dolgát, míg mi is tesszük a magunkét!

 

2016. év november hó 24. napján napján kelt

 Néhány hét leforgása alatt, magas számú sarokfájdalommal kerestek fel.

Kalcium lerakódás okozza a kinövést, ezért a tanács, ne fogyasszunk kalciumot!

Valójában a kalcium akkor érkezik a csontraktárakból, ha erre az endokrin rendszer kéri! Melyek ezek az alkalmak? Ha közömbösítésre van szükség, pl. hús, kávé, érzelem, cigaretta, azaz savak.

Magyarul a test gyakori kalciumigénye idővel lerakódást okoz. Hogy is van ez? Eszünk és emésztünk, ehhez nedvek, enzimek, ásványi anyagok szükségesek. Melyek segélykérésre végzik munkájuk, annak végeztével igyekeznek helyükre, s bizony ahol kerülni kell / legyen eleinte bármely parányi is a hiba / ezek a helyek egyre ellátatlanabbak, mondhatnánk élettelenebbek lesznek. S a nagyságtól, környezettől függőn elkezdenek érzékenységi jeleket küldeni, ez a test beszéde legyen viszketés, bizsergés, csiklandás, fájdalom.

Lehetőleg ezek az ártalmatlan jelek ejtsenek gondolkodóba és keressük a megoldást! Persze a legjobb az lenne, ha úgy élhetnénk mindennapjaink, hogy testünk mindenből a legjobbat és a legtöbbet kaphassa!

Ha a megelőzés nem sikerült és jelentkeznek a tünetek, segítség a vízdiéta, mozgás, masszázs, talpbetét, gyógynövények. Közülük is a fekete nadálytő, vadgesztenye, körömvirág, cickafarkfű.

Tea, krém, borogatás formájában sikerrel alkalmztuk számtalan sarkantyú fájdalommal szemben.

Az egészség ragályos!

2016. év november hó 19. napján napján kelt

 A méz és az almaecet ideális módon kiegészít egymást, a kettő együtt szinte olyan, mint egy életelixír. A méz nem csak hogy enyhíti az almaecet savanykás ízét, de nagyon gazdag ásványi anyagokban, vitaminokban és erős baktériumölő hatással is rendelkezik.

Míg az almaecet segíti a szervezet méregtelenítését, addig a méz, mint antibiotikum szolgál szervezetünk számára, így misem egyszerűbb, mint összekeverni a kettőt.

A méz antibakteriális hatása már régóta ismert, nemhiába hogy Nagymamáink régen a megfázásra mézes teát fogyasztottak. A virágnektár összes alkotóeleme megtalálható a mézben, többek között C, B vitamin, citrom és hangyasav, kálium, réz, mangán, foszfor. A méz erős csíraölő hatása elsősorban a magas kálium tartalmának köszönhető, mivel a kálium dehidratáló hatású, így szabályosan kiszárítja a baktériumokat.

Az almaecet nem bizonyos betegségeket gyógyít, hanem az egész szerevetünkre van jótékony hatással. Gyorsítja az emésztésünket, csökkenti a káros anyagokat a belekben, tehát tisztíja és erősíti testünket. De az almaecet a megfázásra, a torokgyulladásra, a köhögésre is hatásos, főleg ha ezt megtetézzük egy kanál jó minőségű mézzel is.

Az alaprecept: két teáskanálnyi almaecetet, keverjünk el egy pohár vízben, majd adjunk hozzá egy két kanál mézet és lassú kis kortyokban fogyasszuk el. Az almaecetes mézes keveréket ihatjuk reggel, délben, és este kúraszerűen akár hat, nyolc héten át.

Ha valaki nem bírja éhgyomorra az almaecetes vizet, az igya meg étkezés után.

Jól élni kötelességünk!

 

2016. év november hó 14. napján napján kelt

 Napi egy alma távoltartja a doktort!

Gyermekkori emlék ez a kedves dorgálás, ha éppen máshoz lett volna kedvünk!

Igzsága, azonban ma is hatalmas, sőt tapasztalataim is alátámasztják a régi mondást. Együnk almát, ki egyben, ki hámozva, ki reszelve, csak együnk!

Hanem a hulladék, azzal mit tegyünk?

Fogjunk egy üveget, napi négy almánál öt literest. Töltsünk bele vizet kezdésnek kb. egy liternyit, ebbe dobjuk a csutát, héjat, sérült részeket. Állítsuk üvegünk meleg helyre, fedjük textillel, ahogy telik gyümölccsel, mindig ügyeljünk, hogy lepje a víz. Néhány hét kell csupán, a tetején megjelenik egy fehér karima, az ecetágy. Ha megtelt még szükség van két - három heti érésre, aztán szűrjük üvegpalackba és fogyasszuk étkezések előtt egy evőkanállal, de zsiroldó hatását háztartásunkban is kamatoztathatjuk, hajöblítésre fenomenális.

Használjuk ki lehetőségeinket!

Oldalak: «« « 3 4 5 6 7 8 9 » »»
Minden jog fenntartva! - © 2023 www.hupota.hu - Csondor Kata Mesevilága - info@hupota.hu - Eddig 690,206 látogató járt itt