Kosár tartalma

Az Ön kosara jelenleg üres!

Facebook

 Történt, hogy a háziasszony gödröket készített, mindegyikbe egy – egy tulipánhagymát helyezett. Vakond papa a sor szélén kikönyökölt a feltúrt földhalom tetejére, vaksin hunyorgott a délutáni napsütésben. A háziasszony felfigyelt jelenlétére, így kérlelte.
- Rendben van, hogy itt tanyáztok, de kérlek a virághagymáim, ne bántsátok! –
Vakond papa nagy figyelemmel hallgatta a hozzá intézett szavakat, s mint aki megértette, visszabújt a vakondtúrásba.
Az épen maradt, hiánytalanul virágzó tulipánhagymák lettek a fügefa alatti vakondtúrás alapja.
A tavasszal együtt minden újraéled, megerõsödik, így lett ez most is. Vakond család is körülnézett, mi változik, mi nem. Óvatos felderítéssel kerülgették a fontos gyökereket, hagymákat, így kerültek a szomszédba. A nagy kirándulás kapcsán, egyszer csak a föld fölött találták magukat. Ott kuporogtak a kerítés tövében, az elmúlt idõkben kevés csapadék esett, nem találtak lágy földet, amiben visszatalálhattak volna fügefa alatti lakhelyükre.
A szomszéd ház asszonya látva a tanácstalan vakond családot, segítségükre sietett. Nem látott jobb lehetõséget, egy bottal lazította a vakond család elõtt az utat, míg a fügefa közelében rátaláltak vakondtúrásukra s eltûntek a földben.
Tanulságos történet ez, az ember és állat együttélésére. Kívánságom szerint, legyen része benne mindenkinek!

Hozzászólások

Név:
Email:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód:
Írja be a kódot:

Jelenleg nincs egyetlen hozzászólás sem!

Minden jog fenntartva! - © 2024 www.hupota.hu - Csondor Kata Mesevilága - info@hupota.hu - Eddig 702,805 látogató járt itt