Kosár tartalma

Az Ön kosara jelenleg üres!

Facebook

 /A parlagfû meséje, Ambrozika címen olvasható./
Bölcs túlélõ, mindemellett az emberi testbe jutva állapotharmonizáló, ezt õssejt szaporító tevékenységével éri el. Megteremtésekor õt is egyéb fontos feladatokkal látta el a Jóisten. Napjainkban a növénytársadalom kikiáltott fekete báránya, közellenség. Vajon joggal? Ha létezne növény kontra emberbíróság, kinek kellene letöltenie a kirótt ítéletet! Lassacskán az ember jó dolgában nem tudja, kire mutogasson a bajban. Pedig olyan egyértelmû, csakis önmagunkat vehetjük górcsõ alá. Meg kell nézni egyetlen napon mennyi kihágást követünk el testünk ellen, ha a természeti törvényeket is megismerjük, csúcsosodik ki a negatív szokáshalmaz. S az ember – embernek farkasa törvényrõl szót sem ejtettünk. Egy dologban biztosak lehetünk, boldogságra és egymás iránt érzett szeretetre születtünk.
Ennek ellentmond, hogy már – már isteni szokásokat öltünk, kényünk szerint ölünk, rombolunk.
Építeni, elõrelátóan cselekedni! Ezt mikor tesszük szokásunkká?
Készen s örökül kaptuk a Földet, de gondoltunk – e, egyszer is arra, hogy tetteinkkel visszafordíthatatlan folyamatokat indítunk el, hogy számolunk el majdan a kipusztítottakkal? Mert jogosan teszik fel a jövõ ifjai a kérdést – Hogy, is volt…..? S mit mondunk majd akkor! Jó szokás szerint elõrenyújtjuk jobb kezünk mutatóujját, bûnbakot keresve.
A kellemetlen szituációt megelõzendõ azonban még sokat, nagyon sokat tehetünk magunkért, egymásért, környezetünkért. Cselekedjünk mindannyian lehetõségeink szerint!
Jómagam kilenc éve pusztítom táplálékszinten a parlagfüvet, mára a hozzám fordulók nagy része fogyasztójává vált. Kertemben a családi asztalra kerülõk közt ágaskodik, a szerény mezei zsurló, pásztortáska és társai közt. Szüretelés után szárítom vagy friss leveleibõl krémet, tinktúrát, esszenciát készítek. Nem gyõzök eleget hálálkodni e csodálatos gyógynövény nyújtotta lehetõségekért.

Hozzászólások

Név:
Email:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód:
Írja be a kódot:

Jelenleg nincs egyetlen hozzászólás sem!

Minden jog fenntartva! - © 2024 www.hupota.hu - Csondor Kata Mesevilága - info@hupota.hu - Eddig 702,785 látogató járt itt